Gewonde bij botsing op kruising in Nieuwleusen (Update)

Henry-Wallinga©-Ongeval-Aanhouding-Nieuwleusen-04NIEUWLEUSEN – Bij een botsing op de kruising van de Middeldijk met de Arendnevenweg is vrijdagmiddag de bestuurder van een bestelbus gewond geraakt. De man reed op de Middeldijk richting de Vinkenbuurt en werd op de kruising van met de Arendnevenweg over het hoofd gezien door een bestuurder van een BWM.

De BMW botst op de van rechts komende Volkswagen Caddy ter hoogte van het linker achterwiel. Door de klap maakte de bestelbus een halve draai, vloog over de kop, en kwam vervolgens op de zijkant in een weiland tot stilstand. De bestuurder van de Caddy,een 46-jarige man uit Dalfsen, is met een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. De drie inzittenden van de BMW bleven ongedeerd.

De politie heeft het drietal uit de BMW aangehouden na het aantreffen van verdachte spullen in de omgeving van de auto. Na kort onderzoek bleek dat twee van de inzittenden van de BMW direct na het ongeval een zak verstopt zouden hebben in de directe omgeving. Deze zak werd gevonden en er bleken tientallen pillen in te zitten, vermoedelijk XTC. Ook zaten er nog andere soorten drugs in de zak. Hierop werden alle inzittenden van de BMW, een 21-jarige man uit Dalfsen, een 18-jarige man uit Rouveen en een 18-jarige man uit Nieuwleusen aangehouden op verdenking van het overtreden van de Opiumwet.

De drugs is in beslag genomen, evenals de BMW, en zullen worden onderzocht. De drie verdachten zitten voorlopig vast. Het onderzoek naar de drugs en de aard van het ongeval loopt. Na een uitgebreid sporenonderzoek door de verkeersongevallendienst konden uiteindelijk de twee voertuigen door bergingsbedrijf Wolves uit het weiland worden getakeld. De kruising was gedurende het ongeval en de afhandeling enkele uren afgesloten voor al het verkeer.