Weer een storing aan Meppelerdiepbrug in Zwartsluis

Henry-Wallinga©-Storing-Brug-Zwartsluis-01ZWARTSLUIS – Woensdagmiddag om 16:50 uur was het weer mis met de brug over het Meppelerdiep. De brug zou omhoog gaan om een schip doorgang te bieden maar na enkele centimeters sloeg de brug in storing.

Het brugdek ging niet gelijk omhoog waardoor het scheef kwam te hangen. Monteurs waren echter snel ter plaatse maar konden het euvel niet snel oplossen. De straten van Zwartsluis vulden zich met opeengestapeld blik en ook de dijk tussen Hasselt en Zwartsluis stond boorde vol auto’s, bussen en vrachtauto’s.

Na ongeveer anderhalf uur kwam er plots beweging in de inmiddels beruchte brug, die al een eigen Facebookpagina heeft waarop de storingen gemeld worden, en gingen de slagbomen omhoog. Het verkeer vanuit en naar Zwartsluis kon weer gebruik maken van de brug, het scheepvaartverkeer zal nog enige tijd geduld moeten hebben voor de storing zal zijn verholpen.

Gerelateerde artikelen: