Brand op binnenvaartschip tijdens werkzaamheden

Henry-Wallinga©-Brand-Binnenvaartschip-Zwartsluis-07ZWARTSLUIS – Op een scheepswerf aan de Zomerdijk is maandagmiddag brand uitgebroken op een binnenvaartschip. Medewerkers van de werf waren bezig met werkzaamheden toen de brand uitbrak. Er werd nog een poging gedaan om zelf de brand te blussen maar vanwege de dikke rook was het niet meer te doen en werd hulp van de brandweer ingeroepen.

Brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt waren snel ter plaatse en hadden met enkele stralen hoge druk en een straal schuim de brand al snel onder controle. De brand ging gepaard met dikke zwarte rookwolken en was in de omgeving van de machinekamer en het verblijf van de matroos.

Het schip dat ter reparatie lag bij de scheepswerf raakte vorige week dinsdag betrokken bij een frontale aanvaring op het Markermeer. Door deze aanvaring raakte de romp van het schip zwaar beschadigd en moest vervangen worden. Medewerkers waren bezig om delen van de romp weg te branden waardoor de brand ontstond. Bij de brand raakte niemand gewond.

Naast de geplande reparatie moet er nu rekening worden gehouden met extra werkzaamheden. Om de brand goed te kunnen bestrijden moest de brandweer namelijk een deel van het voorschip slopen.