Rookmelders alarmeren bewoners bij keukenbrand

Henry-Wallinga©-Brand-Schapendijk-Punthorst-05PUNTHORST – De brandweer van Nieuwleusen werd zaterdagmiddag opgeroepen voor een woningbrand. Aan de Schapendijk in Punthorst was door onbekende oorzaak brand ontstaan in de keuken. Twee mannen die achter het huis aan het werk waren schrokken op van de rookmelders en gingen een kijkje nemen.

Door kordaat optreden van één van hen, nota bene een vrijwillige brandweerman, was de brand snel onder controle. Omdat de kans aanwezig was dat het vuur zich verspreid had via de afzuigkap werd toch de brandweer ingeseind. Grondig werd de rieten kap geïnspecteerd maar van vuurverschijnselen was geen sprake. Ook de keuken werd uitvoerig gecontroleerd.

Om zeker te zijn dat het brandje gedoofd was moest een gedeelte van de keuken worden gesloopt. Ondermeer de afzuigkap, de koelkast en een kastje moesten het ontgelden maar men was wel zeker dat de brand uit was. Hoe de brand is ontstaan is niet duidelijk.