Auto vliegt over de kop op Zwolseweg in IJsselmuiden

Henry-Wallinga©-Ongeval-Zwolseweg-IJsselmuiden-05IJSSELMUIDEN – Op de Zwolseweg is zaterdagavond even voor middernacht een auto uit de bocht gevlogen en op de kop in een naastgelegen weiland tot stilstand gekomen. De vier inzittenden bleven, ondanks de flinke schade aan het voertuig, allen ongedeerd maar zijn voor de zekerheid gecontroleerd door ambulancepersoneel.

De Peugeot 207 kwam vanaf de Molenbrug en reed richting ’s Heerenbroek. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder de macht over het stuur, botste tegen een lantaarnpaal, schoot een greppel over en eindigde in een weiland. De lantaarnpaal kwam door de klap volledig uit de grond en kwam midden op de weg te liggen. Een automobilist die richting IJsselmuiden reed merkte dit te laat op en kwam in botsing met de paal. Hierbij liep de auto forse schade op maar de bestuurder en een inzittende kwamen met de schrik vrij.

Een bewoner van de Zwolseweg hoorde de klap en alarmeerde de hulpdiensten. Brandweerkorpsen van Kampen en IJsselmuiden waren opgeroepen voor een mogelijke beknelling maar hiervan was geen sprake en konden dus direct weer terug naar de kazerne.
De twee beschadigde voertuigen zijn door bergingsbedrijf Wolves afgevoerd.