Auto botst tegen boom op Weidenweg in Ruinerwold

Henry-Wallinga©-Ongeval-Weidenweg-Ruinerwold-06RUINERWOLD – Woensdagmiddag is op de Weidenweg in Berghuizen bij Ruinerwold een automobilist gewond geraakt nadat hij met zijn auto van de weg raakte. De man raakte vermoedelijk onwel en botste tegen een afvalcontainer, een verkeersbord om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen.

Direct werden de hulpdiensten opgeroepen, waaronder een mobiel medisch team. Een eenheid van de politie was als eerste bij het ongeval en stabiliseerde het hoofd van de bestuurder. De brandweerpost van De Wijk/Koekange heeft het ambulancepersoneel geassisteerd om de man op de brancard te krijgen. De traumehelikopter werd enkele minuten nadat deze was vertrokken vanaf het UMCG gecanceld. De automobilist, een 78-jarige inwoner van Havelte, is per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht, zijn verwondingen zijn niet bekend.

Een team van de verkeersongevallendienst heeft onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval. De weg was gedurende het ongeval en daaropvolgend onderzoek afgesloten. De gehavende Renault Modus is door een berger afgevoerd.