Oplegger in brand op A28 door warmgelopen remmen

Henry-Wallinga©-Brand-Oplegger-A28-03STAPHORST – Op de A28 vlak voor de afrit bij Staphorst kreeg een buitenlandse vrachtwagenchauffeur woensdagavond de schrik van zijn leven. Kijkend in zijn spiegel zag hij een oranje gloed bij zijn oplegger. Warmgelopen remmen hadden brand veroorzaakt.

De Staphorster brandweer was snel ter plaatse en kon met een paar stralen hoge druk een eind maken aan de vlammen. De chauffeur had nog de kennis om zijn truck los te koppelen en in veiligheid te brengen. De oplegger had flinke schade opgelopen door de brand. Enkele banden waren totaal verbrand en ook de luchtleidingen waren kapot. Een flinke klus voor bergingsbedrijf Hooikammer.

Na enkele banden te hebben verwisseld werd de oplegger van de snelweg gehaald en naar een garage gebracht. Twee van de drie rijstroken waren in verband met dit incident afgesloten vanaf tankstation Dekkersland tot de afrit van Staphorst.