Gewonden bij ongeval tussen personenbus en lesauto

Henry-Wallinga©-Ongeval-Lesauto-Meppel-02MEPPEL – Bij een frontale aanrijding op de Burgemeester Knopperslaan, tussen een personenbus en een lesauto, zijn dinsdagmiddag meerdere gewonden gevallen. Het ongeval vond plaats ter hoogte van de afslag naar Het Vledder.

De personenbus reed vanaf de Ceintuurbaan richting het station en kwam na een bocht door nog onduidelijke oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed op dat moment een lesauto welke frontaal in botsing kwam met de bus. Door de klap raakte de rijinstructeur en de bestuurder van de personenbus gewond. Ook de leerling en een inzittende van de bus werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Meerdere ambulances kwamen met spoed naar de Knopperslaan, welke in verband met het ongeval was afgesloten vanaf de verkeerslichten bij de Parallelweg tot aan de Marktstraat. De brandweer van Meppel heeft de bestuurder van het busje bevrijdt. Hiervoor werd hydraulisch redgereedschap ingezet om de deur te verwijderen.

Medewerkers van de verkeersongevallendienst hebben direct een onderzoek ingesteld naar de oorzaak. De speciale bediening die de aangepaste bus had kreeg extra aandacht van de ongevallendienst. Deze vertoonde op het eerste gezicht geen mankementen. Waarom het voertuig op de verkeerde weghelft was gekomen was nog niet duidelijk en zal verder worden onderzocht.