Brand in stal aan Leidijk snel onder controle

Henry-Wallinga©-Brand-Leidijk-Staphorst-04STAPHORST – Een brand in een stal aan de Leidijk was zondagavond gelukkig snel onder controle. De boer die de brand ontdekte begon direct zelf de brand te bestrijden terwijl een ander het alarmnummer belde om het voorval te melden.

Door onbekende oorzaak was er kortsluiting ontstaan in een boiler. Brandweerkorpsen van Staphorst en De Wijk waren opgeroepen om de brand te bestrijden. De boer had zelf de brand kunnen blussen met een brandblusser. Één brandweervoertuig van de post Staphorst heeft een nacontrole uitgevoerd. De overige voertuigen konden weer terugkeren naar de kazerne.

Een ambulance werd opgeroepen omdat de boer mogelijk rook en bluspoeder tijdens het blussen had binnengekregen. Na een korte controle in de ambulance bleek dat een opname in het ziekenhuis niet nodig was.