Auto raakt van A28 en belandt in sloot door ijzel

Henry-Wallinga©-Ongeval-A28-IJzel-Rouveen-01ROUVEEN – Maandagavond had een flink deel van Noord en Oost Nederland last van ijzel. Vooral op de snelwegen A28 en A32 werd het wegdek spiegelglad. Wegen boven de lijn Zwolle-Lelystad hadden veel last en strooiwagens streden een ongelijke strijd.

Op de A32 in de omgeving van Steenwijk vonden meerdere ongevallen plaats. Even werd overwogen om de gehele weg af te sluiten maar dit was niet nodig. Een politievoertuig welke een ongeval aan het beveiligen was, werd aangereden door een auto. De bestuurder van dit voertuig raakte bekneld.

Ook op de A28 raakte een auto van de weg en kwam in de naastgelegen sloot tot stilstand. De onfortuinlijke bestuurder kon zelf uit de auto klauteren en hield slechts een nat pak over aan dit avontuur. Zijn auto raakte total loss.

Bergingsbedrijven Hooikammer en Wolves moesten alle zeilen bijzetten om de vele meldingen zo snel mogelijk af te handelen. Iedereen die helpen kon werd dan ook gevraagd om te komen. De depots stonden al snel vol met veel beschadigd blik. Er moest tot diep in de nacht worden doorgewerkt om alle schadegevallen af te handelen.

Rijkswaterstaat kwam met het verzoek dat als u niet de weg op hoeft, u dat ook vooral niet moet doen. Houd u morgenvroeg rekening met extra reistijd omdat de kans groot is dat er dan nog ijzel kan voorkomen.