Traumaheli ingezet bij bedrijfsongeval Genemuiden

Henry-Wallinga©-Bedrijfsongeval-Blokmat-Genemuiden-05GENEMUIDEN – Bij een bedrijfsongeval op het Genemuidiger industrieterrein is maandagavond rond 21:15 uur een persoon ernstig gewond geraakt. Het slachtoffer zou, volgens een collega, bekneld zijn geraakt in een machine bij een tapijtfabriek.

Een tweetal ambulances, enkele politie-eenheden en een traumahelikopter kwamen met spoed ter plaatse. De man werd al vrij snel in een van de gereedstaande ambulances gelegd. De traumahelikopter zocht een geschikte landingsplaats en vond deze nabij de rotonde aan de Nieuwe Weg. Zo kon de trauma-arts veilig uitstappen en direct plaatsnemen bij de patiënt in de ambulance. Door deze actie was de rotonde voor enkele minuten gestremd en moest het verkeer even geduld hebben.

Met spoed vertrok de colonne richting het Zwolse ziekenhuis. De verwondingen van de man zijn op dit moment nog niet bekend. De traumahelikopter zette later koers naar het ziekenhuis om de arts weer op te pikken waarna men weer vertrok richting Groningen.