Vrachtwagen schiet door vangrail op N50 bij Kampen

Henry-Wallinga©-Ongeval-N50-Kampen-03KAMPEN – Op de N50, tussen Kampen en Kampen-Zuid, is woensdag rond het middaguur een vrachtwagencombinatie van de weg geraakt en door de vangrail geschoten. De chauffeur kwam hevig geschrokken nog net voor een sloot met zijn truck tot stilstand en raakte niet gewond.

De man verklaarde dat hij met zijn rechtervoorwiel van de vrachtwagen naast de weg kwam. Een stuurcorrectie mocht niet meer baten. De combinatie schoot door de vangrail ter hoogte van het viaduct met de Buitenbroeksweg en kwam muurvast te zitten in de berm. Bergingsbedrijf Stouwdam kwam met twee bergingsvoertuigen ter plaatse om de vrachtwagen weer op de weg te krijgen. Hiervoor moest een gedeelte van de N50 worden afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgde voor een behoorlijke chaos op de binnenwegen van Kampen.

Omdat een stuk vangrail onder de truck lag en gevaarlijk dicht bij de brandstoftank zat moest de trekker opgetakeld worden. Met de kraan van het bergingsvoertuig werd de DAF opgetild terwijl een ander voertuig de trekker en oplegger achteruit trok met een lier.

Precies volgens plan kwam de gehele combinatie weer op de weg te staan. Ondertussen was men al druk bezig om de beschadigde vangrail te verwijderen zodat na het reinigen van het wegdek en het afvoeren van de vrachtwagen weer een nieuw stuk vangrail kon worden geplaatst. Al deze werkzaamheden waren rond 17:30 uur klaar waarna de weg dan ook snel weer werd vrijgegeven in verband met de spits.