Automobiliste raakt van de weg door glad wegdek

Henry-Wallinga©-Ongeval-N377-Olie-Hasselt-02HASSELT – Een automobiliste is vanmorgen met haar auto van de Hasselterweg geraakt en op de kop in de berm tot stilstand gekomen. Een andere automobiliste die alles zag gebeuren schoot direct te hulp en schakelde de hulpdiensten in.

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. De vrouw was inmiddels zelf uit de auto geklommen en kon direct plaatsnemen in de ambulance voor onderzoek. De opgeroepen brandweer hoefde niet in actie te komen en kon al snel weer inrukken. De vrouw bleek na onderzoek ongedeerd te zijn.

De vrouw reed vanaf De Lichtmis richting Hasselt toen ze in de bocht bij ’t Rakje in een slip raakte door het gladde wegdek. Even daarvoor had een mobiele kraan een klapband gekregen waardoor een olieleiding was lekgeslagen. Hierdoor raakte een flink deel van de N377 verontreinigd door olie. De politie onderzoekt of deze twee incidenten met elkaar te maken hebben.

Een speciale veegwagen van de firma van der Kolk heeft het wegdek schoongemaakt. Hierdoor ontstond enige overlast voor het verkeer. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de auto uit de berm getakeld en afgevoerd.

Gerelateerde artikelen: