Twee gewonden bij ongeval op Westenholterallee

Henry-Wallinga©-Ongeval-Westenholterallee-Zwolle-07ZWOLLE – In de nacht van dinsdag op woensdag zijn twee personen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Westenholterallee. Het tweetal zat in een auto die vanuit Spoolde richting Westenholte reed en ter hoogte van de afslag naar de Hoekerweg uit de bocht vloog.

De auto botste tegen een lichtmast waarna het voorwiel afbrak en enkele tientallen meters verderop terecht kwam. Ook een brandput werd compleet uit de grond gereden. De zwaar gehavende BMW kwam in de berm tot stilstand. Twee ambulances kwamen ter plaatse om de gewonden over te brengen naar het ziekenhuis. Over de verwondingen is nog niets bekend. De opgeroepen Zwolse brandweer hoefde niet in actie te komen en kon al snel weer terugkeren naar de kazerne.

Bergingsbedrijf Wolves heeft de auto afgesleept. Ondertussen werd de stroomtoevoer naar de beschadigde lichtmast door een monteur afgesloten waarna deze werd omgehaald. Ten tijde van het ongeval was slecht één rijstrook beschikbaar. Vanwege het tijdstip leverde dit weinig verkeershinder op. Politieagenten hebben de nodige gegevens vastgelegd om zo een proces verbaal op te kunnen maken van dit incident.