Auto uitgebrand op rijksweg A28 voor afrit Staphorst

Henry-Wallinga©-Autobrand-A28-01STAPHORST – Op de rijksweg A28 heeft de Staphorster brandweer donderdag aan het eind van de middag een autobrand geblust. De auto vloog vlak voor de afrit naar Staphorst door onbekende oorzaak in brand. Omstanders probeerden met brandblussers nog de brand te blussen maar de vlammen waren te heftig.

De auto reed richting Zwolle toen plots veel rook en vlammen onder de motorkap vandaan kwamen. De bestuurder zette snel zijn wagen aan de kant en alarmeerde de brandweer. Met een paar gerichte stralen hoge druk was de brand snel onder controle. Het nog rokende wrak werd daarna snel van de weg gehaald door bergingsbedrijf Hooikammer.

Tijdens de blussing en de berging waren twee rijstroken afgesloten voor het verkeer. Er ontstond hierdoor een file van enkele kilometers.