Fietser in botsing met auto op Oude Rijksweg

Henry-Wallinga©-Ongeval-Fiets-Rouveen-05ROUVEEN – Op de Oude Rijksweg is in de nacht van zaterdag op zondag een fietser in botsing gekomen met een personenauto. De auto reed richting Staphorst toen er plotseling, ter hoogte van de Conradsweg, een fietser op de verkeerde rijbaan opdoemde en zij frontaal in botsing kwamen.

De fietser klapte op de motorkap en tegen de voorruit. Een politie-eenheid was snel ter plaatse en ving het slachtoffer op in de politieauto wachtend op de komst van de ambulance. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd en is door de politie naar de plaats van bestemming gebracht.

Na een korte check-up in de inmiddels gearriveerde ambulance werd besloten dat het beter was om de fietser mee te nemen naar het ziekenhuis. Zijn verwondingen leken mee te vallen maar vanwege zijn toestand kon niets worden uitgesloten.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de beschadigde Volkswagen Lupo afgevoerd. De fiets van het slachtoffer werd dor de politie op slot gezet en mag zelf door de eigenaar weer worden opgehaald.