Scooterrijder gewond na botsing met vrachtwagen

Henry-Wallinga©-Ongeval-Jagtlusterallee-Nieuwleusen-11NIEUWLEUSEN – Een scooterrijder uit Meppel is donderdagmorgen gewond geraakt na een botsing met een vrachtwagen op industrieterrein De Meele. De scooterrijder reed op de Jagtlusterallee en wilde linksaf de Meelsloot inrijden. Op dat zelfde moment kwam een vrachtwagen vanuit de Grift de kruising oprijden om ook de Meelsloot in te gaan.

De chauffeur van de vrachtwagen werd verblind door de laagstaande zon toen hij vanuit de schaduwrijke Grift de zonovergoten kruising op reed en daarbij de scooterrijder over het hoofd zag. Door de botsing gleed de scooter met bestuurder enkele meters over de kruising om tegen een hekwerk tot stilstand te komen. De man is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Over zijn verwondingen is nog niets bekend.

Een traumateam, die voor dit incident was opgeroepen, werd al snel geannuleerd. De man was inmiddels stabiel en kon snel vervoerd worden voor verdere medische hulp. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

Een tweetal deskundigen van het team verkeersongevallenanalyse heeft het ongeval en de omstandigheden ter plaatse in kaart gebracht.