Auto slaat over de kop en belandt in spoorsloot

Henry-Wallinga©-Ongeval-Oosterparallelweg-Staphorst-05STAPHORST – Aan de Oosterparallelweg is zaterdagmiddag een automobiliste met haar auto in de spoorsloot terecht gekomen. De vrouw reed samen met haar twee kinderen richting Staphorst toen zij ter hoogte van de Haarweg in de berm kwam en de macht over het stuur verloor.

De auto schoot dwars de weg over, sloeg een paar maal over de kop om tot stilstand te komen langs de spoorlijn. Brandweer, politie en ambulancedienst waren snel ter plaatse maar de inzittenden waren al door omstanders uit de auto geholpen. De vrouw is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. Haar twee kinderen zijn in een tweede ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Over de verwondingen is nog niets bekend.

Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de totaal vernielde Volkswagen Polo uit de sloot getakeld en afgevoerd. Verkeer over de Oosterparallelweg ondervond enige hinder van het ongeval.