Brandweer haalt koe uit mestkelder aan Steenwetering

Henry-Wallinga©-Koe-Put-Steenwetering-05HASSELT – Bij het op stal zetten van de koeien is dinsdagmiddag bij een boerderij aan de Steenwetering een koe in een mestkelder gekomen. Het beest wist op onverklaarbare wijze een afdekplaat van de gierkelder weg te trappen waarna het in de put terecht kwam.

De boer kon nog net een touw aan het beest krijgen om te voorkomen dat het de gehele kelder door zou zwemmen en knoopte deze vast aan een tractor. Om de koe weer uit de kelder te krijgen besloot de boer de brandweer te bellen.

De centralist van de alarmcentrale stuurde de brandweerkorpsen van Hasselt en Staphorst op pad om het beest te komen redden. Het brandweerkorps van Hasselt was als eerste ter plaatse en was de hulp van de collega’s van Staphorst niet nodig zodat deze binnen konden blijven.

Met behulp van de veetakel was de koe al snel weer veilig uit de kelder gehaald. Nadat de manschappen zichzelf en het ingezette materiaal hadden gereinigd konden zij, na een hartelijk dank van de boer, weer terugkeren naar de kazerne.