Vrachtwagen van de weg geduwd tijdens inhalen

Henry-Wallinga©-Ongeval-Vrachtwagen-Hasselt-05HASSELT – Een calamiteitenvoertuig van de firma van der Kolk is woensdagmorgen tijdens een inhaalmanoeuvre van de weg geduwd. De chauffeur wilde een tractor met daarachter nog twee auto’s inhalen. Tijdens het inhalen besloot een automobilist uit de rij te gaan om de tractor ook te gaan inhalen.

De chauffeur wilde een aanrijding voorkomen en stuurde naar links. De vrachtwagen raakte van de weg maar bleef gelukkig overeind. Wel stond het voertuig muurvast in de zachte veengrond. Met behulp van een telekraan van kraanbedrijf Russcher werd het 11,5 ton wegende gevaarte weer op de weg gezet. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft de vrachtwagen gelijk overgebracht naar een garage ter reparatie.

De politie is ter plaatse geweest om het verhaal op papier te zetten. De N377, de weg tussen Hasselt en de Lichtmis, is tijdens de berging afgesloten geweest voor al het verkeer. Een omleidingroute was ingesteld. Tegen 14:00 uur was de bergingsoperatie afgelopen en kon de weg weer worden vrijgegeven.