Overval op cafetaria aan de Hobbemastraat in Zwolle (Update)

Henry-Wallinga©Overval-Snackpoint_Zwolle-03ZWOLLE – De politie heeft zondagavond 1 februari Burgernet ingeschakeld na een overval op een cafetaria aan de Hobbemastraat. Rond 22:00 uur kregen ruim 1750 deelnemers een spraakbericht vanuit de meldkamer om uit te kijken naar een kleine man van ongeveer 1 meter 60 met een zwarte muts en sjaal welke een witte plastic tas bij zich zou hebben waar de mogelijke buit in zou zitten.

De politie startte direct een buurtonderzoek en vroeg de bewoners of zij iets verdachts hadden gezien. Ook waren opvallende en onopvallende voertuigen van de politie in de wijk op zoek naar de dader. De man kwam rond 21.50 uur de snackbar binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Hij maakte daarbij een nog onbekend geldbedrag buit. Tijdens de overval was alleen een medewerkster aanwezig. De dader ging er vandoor met een witte plastic zak. Het gaat om een licht getinte man met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.60 m lang. Hij droeg een zwarte muts en sjaal en een gewatteerde zwarte winterjas op een blauwe spijkerbroek. De recherche heeft een onderzoek ingesteld.

Mocht u iets gezien hebben, geef dan uw informatie door aan de politie. Zij zijn bereikbaar via het nummer 0900-8844 of geef uw tip anoniem door via 0800-7000.


Politie houdt verdachte aan voor overval snackbar update: 04-02-2015 11:05 uur

Zwolle – De politie heeft op dinsdag 3 februari een verdachte aangehouden voor de overval op een snackbar aan de Hobbemastraat in Zwolle. De verdachte is een 15-jarige jongen uit Zwolle.

De identiteit van de jongen kwam naar voren in het politieonderzoek. Zondagavond 1 februari werd de snackbar overvallen. De dader kwam rond 21.50 uur de snackbar binnen en bedreigde een medewerkster met een vuurwapen. Hij maakte daarbij een geldbedrag buit. De politie startte vervolgens een onderzoek.