Zwaan vastgevroren in sloot langs Kerkwetering

Henry-Wallinga©-Zwaan-ijs-Mastenbroek-04MASTENBROEK – De dierenambulance van Kampen kreeg zondagmorgen een melding van een vastgevroren zwaan in een slootje langs de Kerkwetering in Mastenbroek. Een automobilist had het arme dier zien zitten en schakelde hulp in.

Helaas was het voor de medewerkers van de dierenambulance onmogelijk om het dier te bevrijden. Daarom werd de hulp ingeroepen van de Hasselter brandweer. Twee brandweermannen betraden de moddersloot en begonnen uiterst voorzichtig de ijslaag rondom de zwaan weg te breken. Het verzwakte dier is daarna overgedragen aan de medewerkers van de dierenambulance.

De zwaan werd overgebracht naar de opvang en zal worden onderzocht op eventuele verwondingen. Als de zwaan weer is aangesterkt zal het dier weer worden uitgezet.