Bestuurder snorscooter gewond bij eenzijdig ongeval

Henry-Wallinga©-Snorscooter-Staphorst-02STAPHORST – Bij een eenzijdig ongeval met een snorscooter op de Ebbinge Wubbenlaan in Staphorst is maandagavond 9 juni rond half acht een man ernstig gewond geraakt. De 35-jarige Staphorster kwam vanaf de richting van het evenemententerrein en reed richting de Gemeenteweg. Na het inhalen van een fietser ging het mis en kwam de man aan het slingeren en viel uiteindelijk.

De man kwam hard in aanraking met de straat en was volgens omstanders een poosje niet aanspreekbaar. Een tweetal ambulances kwamen ter plaatse en het medische team ontfermde zich om de man. Een eveneens opgeroepen traumateam, die per helikopter aanvliegend was, kon halverwege weer retour. De komst was niet meer nodig. De ambulance met de patiënt was reeds onderweg. De man is met o.a. ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie gaat de snorscooter onderwerpen aan een uitgebreid technisch onderzoek.