Brand in schuurtje slaat over naar aanbouw woning

Henry-Wallinga©-Geerdinkserf-Dalfsen-08DALFSEN – Maandagmorgen is een woning aan het Geerdinkserf in Dalfsen door brand voor een flink deel verwoest. In een naast de woning gelegen schuurtje was brand ontstaan wat al snel oversloeg naar de woning. De vlammen grepen, ondanks bluspogingen van de bewoners en buren, snel om zich heen onder het pannendak.

Bij aankomst van de Dalfser brandweer sloegen de vlammen al uit de aanbouw waarop snel werd opgeschaald. Collega’s uit Nieuwleusen, Ommen en Zwolle kwamen assisteren bij de grote brand. De keuken en de daarboven liggende slaapkamer zijn totaal vernield. Dankzij de goede brandvertragende middelen is de rest van de woning bespaard gebleven. Wel is er de nodige rook- en roetschade. Voor de bewoners zal tijdelijk opvang worden geregeld. Een speciaal team zal de oorzaak van de brand onderzoeken.