Grote inzet brandweer voor brand in zorgwoning

Henry-Wallinga©-Belvederelaan-Zwolle-01ZWOLLE – De Zwolse brandweer heeft dinsdagavond groots ingezet bij een brand. In een woning op de begane grond van een zorgwoningcomplex aan de Belvédèrelaan in de wijk Stadshagen was brand ontstaan met een enorme rookontwikkeling tot gevolg. De bewoonster kon tijdig haar woning verlaten. Uit voorzorg hebben bewoners van naastgelegen woningen hun woningen verlaten.

De brand is ontstaan in de keuken van de woning. Een frituurpan heeft door onbekende oorzaak vlam gevat. Het vuur sloeg ook in de afzuigkap en zorgde voor een enorme schade. De brandweer had de brand, die gepaard ging met veel rook, snel onder controle. Met behulp van een overdrukventilator werd de rook uit de woning geblazen.

Nadat er metingen waren verricht in de kamers naast de getroffen woning mochten de bewoners weer terug. Voor de gedupeerde bewoners zal tijdelijk vervangende woonruimte worden gezocht.