Brandje tussen truck en oplegger door kortsluiting

Henry-Wallinga©-Vrachtwagenbrand-Wanneperveen-04WANNEPERVEEN – Woensdagavond 4 juni kreeg de brandweer van Zwartsluis een melding binnen van een vrachtwagenbrand. Op de Zomerdijk, tussen Beukers en afslag Doosje, stond ter hoogte van huisnummer 15 een vrachtwagen in brand.

Ter plaatse trof de brandweer inderdaad een rokende vrachtwagen aan. Er was brand ontstaan in de bekabeling tussen het trekkend voertuig en de oplegger. Medeweggebruikers waren de vlammen ondertussen al te lijf gegaan met een poederblusser zodat de spuitgasten slechts hoefden na te blussen.

Uit voorzorg werden de accu’s onder de oplegger, voor de stroomvoorziening van de laadklep, door de brandweer verwijdert. Door het brandje waren ook de slangen van de luchttoevoer voor de remmen beschadigd geraakt zodat de combinatie niet meer voor of achteruit kon. Er moest worden gewacht op een monteur.

Voor de brandweer waren er geen werkzaamheden meer zodat zij snel weer konden inrukken. Een eenheid van de politie bleef ter plekke voor een veilige afzetting van de rijbaan in afwachting van de monteur.
[wpgmza id=”1″]