Vastgelopen rem van oplegger veroorzaakt brand

Henry-Wallinga©-Vrachtautobrand-Lichtmis-03DE LICHTMIS – In de nacht van zondag 25 op maandag 26 mei werden de brandweerkorpsen van Staphorst en Hasselt opgeroepen voor een vrachtwagenbrand op de snelweg A28. Vlak voor de afslag De Lichtmis stond een vrachtwagenchauffeur met vastgelopen remmen van zijn oplegger. Het wiel was zo warm geworden dat er brand was uitgebroken.

De vlammen hadden inmiddels ook al grip gekregen op de zijwand van de oplegger. De brandweer van Staphorst kwam als eerste aan en begon direct de strijd met de rode haan. Twee stralen hoge druk maakten rap een eind aan de vlammen. Net op tijd want het vuur was bijna naar binnen geslagen. De inhoud van de oplegger, pallets met boter, bleef behouden.

Voor het veilig werken van de hulpdiensten werd de afrit tijdelijk afgesloten. Na kort overleg tussen berger en chauffeur werd besloten de combinatie van de snelweg te halen en op een parkeerplaats te zetten voor reparatie. Een monteur werd ingeschakeld om de combinatie weer snel op de weg te krijgen om zo toch nog de vracht op tijd af te leveren.