Brand in bedrijf na werkzaamheden aan dak

Henry-Wallinga©-Ambachtsstraat-Kampen-02KAMPEN – Bij werkzaamheden aan het dak van een bedrijf aan de Ambachtstraat is 1e paasdag, zondag 20 april, brand ontstaan. Op het dak van De Kamper Tegelgigant was een persoon bezig met een brander om het dakleer te repareren. Tijdens deze werkzaamheden is er brand ontstaan tussen het dakleer en het plafond van de tegelhandel.

De brandweer, die met groot materieel uitrukte, had de brand al vrij snel onder controle. Om goed bij de brand te kunnen komen is er met een kettingzaag een deel van het dak verwijdert. De gebruikte gasfles werd door brandweermannen van het dak gehaald.

Na een uitgebreide controle met de warmtebeeldcamera bleek dat al de vuurverschijnselen waren verdwenen en kon worden begonnen met het opruimen van de vele meters uitgerolde slangen. Bij de brand raakte niemand gewond