Vrachtwagen botst achterop auto met aanhanger op A28

Henry-Wallinga©-Vrachtwagen-auto-Zwolle-07ZWOLLE – Op de snelweg A28 is maandagavond een Duitse vrachtwagenchauffeur achterop een auto met aanhanger gebotst. De chauffeur reed richting Zwolle toen net na de afrit Ommen de vrachtwagen door nog onbekende oorzaak achterop de auto met aanhanger reed. Door de klap raakte de aanhanger los en kwam in de vangrail tot stilstand.

Een auto die op de aanhanger stond raakte net als het trekkende voertuig en de aanhanger zelf zwaar beschadigd. De schade aan de vrachtwagen was minimaal. Bergingsbedrijf Leerentveld heeft de twee auto’s en aanhanger afgevoerd. De opgeroepen sleper voor de truck, Hooikammer uit Staphorst, reed ter beveiliging mee naar de garage waar eerst de nodige reparaties moesten worden uitgevoerd voor de reis verder kon.

Van de vier rijstroken op dit gedeelte was er slechts één berijdbaar. Twee rijstroken waren afgesloten vanwege dit ongeval, de andere wegens werkzaamheden.
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van dit ongeval.