Korte felle brand verwoest Pizza&Grill Veno

Henry-Wallinga©-Pizza-Grill-Vollenhove-08VOLLENHOVE – Bij een korte felle brand is in de nacht van maandag op dinsdag een pizzeria en grillroom verwoest. De brandweerkorpsen van Vollenhove, Steenwijk en Zwartsluis kregen rond half één de melding van een middelbrand aan de Bisschopsstraat 25. Niet duidelijk was of er zich nog personen in het pand bevonden.

Bij aankomst werd de brandweer opgevangen door enkele melders die net voor aankomst van de brandweer nog iemand in het pand hadden gezien. De eerste inzet werd dus op het redden van die persoon. De man bleek al via de achterzijde van het pand, middels het platte dak, in veiligheid te zijn. De man had rook binnen gekregen en is met ademhalingsproblemen in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De brand, die gepaard ging met een enorme rookontwikkeling, was snel onder controle waarop de brandweer het pand kon ventileren. De naastgelegen cafetaria en een appartement liepen bij de brand ook rookschade op. De politie stelde ter plaatse direct een onderzoek naar de brand. Hierbij zijn enkele bijzonderheden aangetroffen. Men sluit brandstichting dan ook niet uit.