Grote brand verwoest clubgebouw biljartvereniging

Henry-Wallinga©-Doeveslag-Vollenhove-01VOLLENHOVE – Een zeer grote brand heeft donderdagmorgen het clubgebouw van Biljartvereniging B.V.V. 94 compleet in de as gelegd. De brand werd rond 07:19 uur ontdekt. Bij aankomst van de eerste brandweerwagen sloegen de vlammen al uit het pand. Direct werd er opgeschaald naar middelbrand en even later zelfs naar grote brand.

Brandweerkorpsen uit Vollenhove, Zwartsluis, Giethoorn, Steenwijk en Zwolle werden ingezet om de brand te bestrijden en overslag te voorkomen. Door de harde wind werden flinke vonkenregens over de naastgelegen woningen geblazen. Door deze vonkenregens en de enorme rookontwikkeling werd besloten een aantal woningen te ontruimen. Ook werd er een Burgernet-melding gedaan voor de bewoners van de getroffen wijk om ramen en deuren gesloten te houden.

Uit metingen is gebleken dat er bij de brand geen gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. De bewoners van de ontruimde huizen mochten na deze uitslag weer terug naar hun woning.