Ongeval op kruising Klaas Kloosterweg met Geerligsland

Henry-Wallinga©-Geerligsland-Staphorst-12STAPHORST – Op de kruising van de Klaas Kloosterweg met het Geerligsland is vanmiddag bij een ongeval een persoon gewond geraakt. Het ongeval gebeurde door een voorrangsfout. De bestuurster van een BMW, rijdende op het Geerligsland, botste vol in de flank van een Toyota Yaris die op de Klaas Kloosterweg reed maar geen voorrang verleende aan de vrouw.

Beide voertuigen gleden door de klap een weiland in. De bestuurder van de Toyota werd door brandweerpersoneel uit zijn auto gehaald en is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurster van de andere auto is door een ambulancebroeder onderzocht naar aanleiding van klachten over haar nek. Zij had geen medische behandeling nodig en mocht dan ook gewoon naar huis.

Een medewerker van het Verkeersongevallen analyse team noteerden zoveel mogelijk gegevens en legden het een en ander vast op de gevoelige plaat. Nadat ook beide voertuigen uitvoering waren gecontroleerd door de V.O.A. mocht berger Hooikammer de twee voertuigen uit het weiland takelen en afvoeren. Beide auto’s zijn totaal vernield en zullen worden overgebracht naar de sloop.