Rodeo auto in brand

HASSELT – In een schuur aan de Stenendijk in Hasselt is vanmorgen brand uitgebroken in een auto. Met nog een paar kleine aanpassingen was het einde in zicht van vele dagen werk om de rodeo auto klaar te maken voor de deelname aan de autorodeo op Koninginnedag in Rouveen. Tijdens het aansluiten van de brandstofpomp ging het echter mis. Één vonk was voldoende om de auto binnen enkele seconden volledig in brand te zetten.

De monteur bedacht zich geen moment en rolde met behulp van een palletwagen de Volkswagen Golf uit de schuur. Direct werd de brandweer gebeld en een eerste aanval met een poederblusser was bijna voldoende. Vervolgens werd de tuinslang erbij gepakt en hiermee werden de laatste vlammen bestreden. Inmiddels waren de Hasselter spuitgasten ook al ter plaatse en met een straal hoge druk werd er een eind gemaakt aan de vlammen.

Omdat de meeste onderdelen al van de auto waren gestript was de brand kort maar hevig. De onfortuinlijke coureur zal snel een ander wagentje moeten zoeken om alsnog deel te kunnen nemen aan de rodeo. Behalve een deuk in de ego van de monteur raakte niemand gewond. De auto kon iets eerder dan gepland naar de sloper.