Overstekende man aangereden op Oude Rijksweg

STAPHORST – Op de Oude Rijksweg is zaterdag vlak voor middernacht een man gewond geraakt bij een aanrijding. De man stapte ter hoogte van discotheek Kisteman uit een taxi en stak de weg over. Hierbij werd een tegemoetkomende auto over het hoofd gezien waarop de man werd aangereden. Met een flinke klap kwam de man op de grond terecht. Vanwege de ernst van het letsel werden twee ambulances en een traumahelikopter opgeroepen. De man was bij aankomst van de hulpdiensten niet aanspreekbaar.

Het ambulancepersoneel besloot om met spoed naar het Isala ziekenhuis in Zwolle te gaan en de komst van de traumahelikopter niet af te wachten. Wat de toestand momenteel is van de patiënt, een 28-jarige man uit Zwartsluis, is niet bekend. In verband met het letsel werd besloten een uitgebreid onderzoek te doen op de ongevalslocatie. Een tweetal medewerkers van de forensische opsporing afdeling verkeer deden onderzoek en namen de nodige foto’s.

Na afloop van het onderzoek werd met het betrokken voertuig enkele remtesten gedaan. Hierna werd de auto, welke werd bestuurd door een 25-jarige man uit Staphorst, afgevoerd door bergingsbedrijf Hooikammer. Verkeer kon om beurten langs het incident.