Gaslekkage tijdens werkzaamheden tankstation Haerst

ZWOLLE – De brandweer van Hasselt werd vanmorgen opgeroepen voor een melding van een gaslekkage. Tijdens werkzaamheden aan het tankstation Haerst langs de A28 werd een leiding weggehaald welke volgens de regels drukloos moest zijn. Echter tijdens de werkzaamheden bleek dat er wel degelijk druk op de leiding stond. De LPG spoot uit de leiding waarop de werklieden de hulpdiensten inschakelden.

Uit voorzorg werd de afrit naar het reeds afgesloten tankstation nu geheel afgesloten zodat er ook geen gebruik meer kon worden gemaakt van de parkeerplaatsen. Brandweermannen deden diverse metingen om de status van de lekkage in beeld te krijgen. Na overleg met de officier van dienst van Rijkswaterstaat werd besloten de vluchtstrook en de derde rijstrook van de A28 af te sluiten en voor de overige rijstroken een maximale snelheid in te voeren van 70 km/u.

Ondertussen werd een spoedmonteur opgeroepen zodat de lekkage kon worden verholpen. Deze monteur was binnen een half uur ter plaatse en kon vrij eenvoudig de stroom LPG doen stoppen. Deze handeling zorgde dat de situatie weer veilig was waarop de afsluiting en de stopzetting van de werkzaamheden weer konden worden opgeheven. Vrijdag moeten alle werkzaamheden afgerond zijn zodat het tankstation en bijbehorende shop weer klanten kunnen ontvangen.