Scooter in brand aan Hasselterdijk te Zwartsluis

ZWARTSLUIS – De brandweerkorpsen van Zwartsluis en Hasselt werden vannacht opgeroepen voor een melding van een bromfiets in brand bij gemaal Kloosterzijl aan De Velde. Onderweg kreeg de Sluziger brandweer al snel door dat de brand niet bij gemaal Kloosterzijl was maar bij het gemaal aan de Hasselterdijk, namelijk Zedemuden. Tijdens de rit kreeg de chauffeur van de brandweerwagen al door dat er iets niet pluis was met het voertuig.

Door een storing was het niet mogelijk om de blauwe verlichting te voeren en ook de sirene was buiten werking. Eenmaal ter plaatse bleek het zelfs onmogelijk om ook de pomp in te schakelen. Gelukkig was, dankzij de vakantie-alarmering, ook vanuit Hasselt een brandweerwagen onderweg zodat zonder enige vertraging alsnog de brand kon worden bestreden. Bij een fietsenstalling was door onbekende oorzaak een scooter in brand geraakt. Omstanders konden vertellen dat de scooter al enkele weken daar geparkeerd stond. Door de brand raakte de scooter totaal verwoest. Ook een elektrakast, welke de straatverlichting regelt, viel ten prooi aan de vlammen waardoor er kortsluiting ontstond en de verlichting uitviel. De politie kwam ter plaatse voor onderzoek en om de eigenaar van de scooter op te sporen aan de hand van het kenteken. Het brandweervoertuig van Zwartsluis met mankementen werd per direct omgeruild voor een ander wel werkend voertuig zodat de veiligheid kan worden gegarandeerd.