Tractor uitgebrand op Haersterbroekweg te Zwolle

ZWOLLE – De brandweer van Zwolle kreeg donderdagavond om 21:34 een oproep voor een brandend landbouwvoertuig. Op de Haersterbroekweg ter hoogte van de Vijfhoekweg Noord had een tractor al rijdend vlam gevat. De bestuurder merkte vlammen op vanonder de motorkap en zette tractor met aanhanger stil. Met een brandblusser werd nog een poging gedaan maar de vlammen waren te heftig.

De Zwolse brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de tractor geheel uitbrandde. Het vuur ging gepaard met enkele forse knallen van ondermeer de banden. Ook de tank begaf het waardoor het vuur oplaaide. Hierop werd de tankwagen van de Hasselter brandweer opgeroepen ter assistentie. Met deze hoeveelheid extra water waren de vlammen al snel verdwenen.

Het getroffen loonbedrijf, die net met de laatste rit mais bezig was, zorgde zelf voor de afvoer van de vernielde tractor en de gehavende aanhanger. De Haersterbroekweg was tijdens deze werkzaamheden afgesloten. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.