Brandweer koelt warmgelopen remmen van oplegger

HASSELT – De Hasselter brandweer werd zaterdag net na middernacht opgeroepen voor een melding van een “brand wegvervoer”. Bij een transportbedrijf aan de Hanzeweg zou volgens de melding een voertuig in brand staan. Bij aankomst waren werknemers al bezig met bluswerkzaamheden aan de remmen van een oplegger.

Een chauffeur had een oplegger opgehaald vanuit Genemuiden en kwam op het industrieterrein van Hasselt tot de conclusie dat de remmen waren warmgelopen en was er een klein brandje zichtbaar. Met een poederblusser waren de vlammen snel verdwenen maar wel was de komst van de brandweer gewenst. Met een straal hoge druk werden de remmen gekoeld en was de situatie al snel onder controle. De bevelvoerder gaf wel aan deze oplegger niet meer te gebruiken totdat er onderhoud was gepleegd aan de remmen.