Zeer grote brand bij drukkerij SMG in Hasselt

HASSELT – Op het industrieterrein van Hasselt heeft maandagmiddag een zeer grote brand flinke schade veroorzaakt bij een drukkerij. De brandweer van Hasselt kreeg om 13:15 uur de melding binnen via een particuliere alarmcentrale. Al snel was duidelijk dat het een serieuze melding betrof en werd er opgeschaald naar middelbrand, grote brand en zelfs het sein zeer grote brand werd gegeven.

Het brandweerkorps van Hasselt kreeg assistentie bij het blussen van de buurtkorpsen uit Genemuiden, Zwartsluis en Zwolle. Hoewel er vanaf de buitenzijde, afgezien van wat rookwolken, weinig te zien was had het vuur binnen in het pand aardig huisgehouden. Diverse pallets met papier en machines raakten verwoest of zwaar beschadigd door de brand.

Door de snelle en juiste inzet van de brandweer was de brand snel onder controle. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig. De brandweer zal onderzoek doen naar de oorzaak van de brand.