Hulpdiensten opgeroepen voor persoon te water

PUNTHORST – Aan het beging van de avond werd er flink alarm geslagen voor een melding van een persoon te water. Na een ronde van zo’n 30 kilometer te hebben gefietst besloot een man om even verkoeling te zoeken in de Dedemsvaart. Nabij de stuw parkeerde hij zijn wielrennersfiets, legde zijn helm, schoenen en enkele persoonlijke bezittingen op de kant en nam een verfrissende duik.

Het water was zo lekker dat de man besloot om naar een brug te zwemmen vele tientallen meters verderop. Omwonenden zagen echter alleen de fiets en de bezittingen in de berm liggen en gingen van het ergste uit. Direct werden contact gezocht met de hulpdiensten mede vanwege de sterke stroming bij de stuw.

Naast enkele eenheden van de politie werden ook de brandweerkorpsen van Nieuwleusen en Staphorst en een duikploeg van de Zwolse brandweer opgeroepen. Nietsvermoedend kwam de man weer bij zijn fiets aan en zag de vele hulpdiensten. Na een korte uitleg van de man was het verhaal duidelijk en konden alle opgeroepen hulpverleners weer inrukken. De man excuseerde zich voor zijn fout en beloofde bij een volgende keer een briefje achter te laten. Met een flink schuldgevoel besteeg de man weer zijn fiets en vertrok richting zijn huis.