Brand in elektriciteitshuisje in Zwartewatersklooster

ZWARTEWATERSKLOOSTER – Bij werkzaamheden in een elektriciteitshuisje in het buurtschap Zwartewatersklooster, tussen Hasselt en Zwartsluis, is donderdagmorgen brand ontstaan. Twee medewerkers van Enexis waren bezig met het vervangen van enkele onderdelen toen zij bij het monteren te maken kregen met een kortsluiting.

Een explosie en een steekvlam kregen de medewerkers om de oren maar wonder boven wonder bleef het duo ongedeerd. Door de kortsluiting ontstond er een brand welke door de brandweer van Hasselt werd geblust. In totaal werden 21 huishoudens getroffen door de stroomstoring. Een noodstroomvoorziening zal worden opgezet om zo de huishoudens weer te kunnen voorzien van elektriciteit. Daarna zal de stroomvoorziening zo snel mogelijk worden hersteld.