Auto botst met fiets op Oude Rijksweg in Rouveen

ROUVEEN – Op de Oude Rijksweg is dinsdagavond een vrouw gewond geraakt nadat zij op haar fiets werd aangereden door een auto. Zij is met onder meer een flinke hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist werd, na een controle door het medisch personeel, meegenomen naar het politiebureau. Uit een speekseltest bleek dat de man mogelijk onder invloed was van medicatie welke invloed kan hebben op de rijvaardigheid.

Door het ongeval en het daarop volgend onderzoek door de verkeersongevallenanalyse was de Oude Rijksweg tussen de Stadsweg en de Kruumteweg enkele uren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Na het onderzoek werd de flink beschadigde auto afgevoerd door berger Hooikammer. De precieze toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.