Nieuw voertuig voor brandweer Hasselt

HASSELT – Sinds 1 juni staat er achter één van de drie roldeuren van de brandweerkazerne een gloednieuw voertuig te blinken. Een tankwagen is toegevoegd aan het wagenpark van de Hasselter brandweer. De Volvo FM heeft een tankinhoud van 15000 liter en zal worden ingezet in de regio Zwartewaterland, Staphorst, Nieuwleusen en Dalfsen.

Door een nieuw bluswaterbeleid van brandweer IJsselland werd besloten om een aantal brandweervoertuigen te herpositioneren. Hierdoor werd de WTS-500, in de vorm van de Renault Midlum PMS met roepnummer 04-1880 die sinds april 2013 in dienst was bij de Hasselter brandweer, overgeplaatst naar de brandweer van Hardenberg. In ruil voor de PMS werd door de Veiligheidsregio de Volvo FM tankwagen met roepnummer 04-1860 aangeschaft.

In het bluswaterplan staat dat er tussen 2018 en 2025 het gebruik van de ondergrondse brandkranen zal worden gehalveerd en er meer gebruik zal worden gemaakt van tankwagens en watertransportsystemen. Als alles volgens plan verloopt zal in de periode van 2025-2028 de brandweer geheel zelfvoorzienend zijn voor wat betreft het bluswater en zal er geen gebruik meer worden gemaakt van de ondergrondse brandkraan.

Hieronder enkele foto’s van het nieuwe voertuig: