Vrachtwagen en auto botsen op knooppunt Lankhorst

STAPHORST – Op het knooppunt Lankhorst zijn maandagavond een personenauto en een vrachtwagen met elkaar in botsing gekomen. De personenauto kwam vanaf de A32 en wilde invoegen op de A28. Een vrachtwagen, rijdend op de A28, zag het voertuig al slingerend op zijn rijstrook komen. Een botsing was niet meer te voorkomen.

De vrachtwagenchauffeur zette voorzichtig zijn combinatie met de personenauto dwars voor de truck aan de kant van de weg. De opgeroepen brandweer van Staphorst hoefde niet in actie te komen. De twee inzittenden van de auto konden hevig geschrokken zelf het voertuig verlaten. Wel werden zij in een ambulance onderzocht op eventueel letsel. Na controle werd duidelijk dat het tweetal, net als de vrachtwagenchauffeur, ongedeerd waren.

Bergingsbedrijf Hooikammer voerde de flink beschadigde auto af naar het depot. De vrachtwagen kon op eigen kracht verder maar ging voor het afhandelen van de schade mee naar de firma. Door het incident was één rijstrook afgesloten en was een snelheidsbeperking ingesteld.