Uitslaande brand in woning aan De Praam in Zwartsluis

ZWARTSLUIS – De brandweer van Zwartsluis werd vrijdagavond om 20:55 uur opgeroepen voor een melding van een schoorsteenbrand bij een woning aan De Praam. Vrij snel werd duidelijk dat het om een uitslaande brand ging en daarom werd er opgeschaald naar middelbrand. Nu werd ook de brandweer van Hasselt en Meppel opgeroepen ter assistentie.

De bewoner lag op de bank te slapen toen hij plots werd opgeschrikt door een harde knal. Toen de man op onderzoek ging trof hij een flinke brand aan op de bovenverdieping van zijn woning. Een bluspoging werd nog gedaan maar deze moest al snel worden gestaakt. De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al uit het dak.

In totaal werden vijf brandweervoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Burgemeester Eddy Bilder van de gemeente Zwartewaterland kwam naar de brand om zich persoonlijk op de hoogte te laten stellen. De brand heeft de gehele bovenverdieping verwoest. De benedenverdieping is behouden gebleven maar heeft wel veel waterschade opgelopen. Over de oorzaak van de brand is op dit moment nog niets bekend.