Auto volledig uitgebrand op Vaartweg in Hasselt

HASSELT – De brandweer van Hasselt kreeg maandagmorgen rond 09:50 uur een melding van een autobrand. Op de Vaartweg bij de rotonde van de wijk “Om de Weede” stond een Dodge volledig in brand. De eigenaar kon zichzelf in veiligheid brengen en had zelf de hulpdiensten ingeseind.

Tijdens het rijden ontdekte de bestuurder dat er rook uit het dashboard vandaan kwam. De man was onderweg naar de garage voor een reparatie. Of dit ook de oorzaak van de brand kan zijn is niet bekend. De brandweer had de brand snel onder controle. Ondanks de snelle inzet werd het voertuig totaal verwoest.

Voor de Hasselter brandweer was deze inzet gelijk een primeur. Het was namelijk de eerste uitruk van de tankwagen die sinds vorige week in de brandweerkazerne staat. In de Veiligheidsregio komen op strategische plekken tankwagens te staan omdat het op sommige plekken steeds lastiger is om voldoende bluswater te krijgen Dit alles in het kader van het nieuwe bluswaterplan. Dit voertuig is een tijdelijke tankwagen. Binnen enkele weken zal een splinternieuwe waterwagen in de kazerne staan. De opbouwer is druk bezig met de afwerking.