Auto’s botsen op kruising in buitengebied van Staphorst

STAPHORST – Op de kruising van de Klaas Kloosterweg West en het Dekkersland zijn vrijdagmorgen twee auto’s met elkaar in botsing gekomen. De bestuurster van een witte Kia Picanto, rijdend op de Klaas Kloosterweg, zag mogelijk door de laagstaande zon een van rechts komende bruine Opel Zafira op het Dekkersland over het hoofd en botste vol in de flank van dit voertuig.

De bestuurster van de Opel Zafira kon door haar snelle reactie na de harde impact de auto nog corrigeren en op de weg houden. Zou ze deze handeling niet hebben verricht was het voertuig in de naastgelegen sloot terecht gekomen. De bestuurster van de Kia werd door ambulancepersoneel onderzocht in de ambulance maar bleek geen letsel te hebben. Ook de andere bestuurster hield geen verwondingen over aan de aanrijding.

Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd.