Politieauto betrokken bij ongeval op kruising in Hasselt

HASSELT – Op de kruising van de Vaartweg met de Telvorenstraat is zondagavond een politieauto in botsing gekomen met een personenauto. De agenten waren net vertrokken vanuit het politiebureau voor een melding van een brand. Volgens getuigen stak de politieauto de kruising over zonder gebruik te maken van de optische- en geluidsignalen en negeerden daarbij het rode verkeerslicht.

Een gezin, rijdend op de Vaartweg vanaf de Lichtmis, naderde de met verkeerslichten beveiligde kruising en hadden groen licht. Plots zagen zij van links een politievoertuig de kruising oprijden. Een botsing was niet meer te voorkomen. De vier inzittenden van de personenauto en de twee agenten werden allen ter plekke gecontroleerd op letsel. Hiervan was gelukkig geen sprake. De twee kinderen kregen van de politieagenten een troostbeer en van het ambulancepersoneel een medaille.

Omdat er bij het ongeval een politievoertuig betrokken was moest de afhandeling worden gedaan door collega’s vanuit een andere regio. De twee voertuigen zijn door bergingsbedrijf Hooikammer afgevoerd. De melding van brand waarna de politie onderweg was bleek mee te vallen. Bij het wegbranden van onkruid had een schutting vlam gevat. De brand was snel geblust door de Hasselter brandweer.