Automobilist gewond bij ongeval op A28 bij afrit Zwolle-Noord

ZWOLLE – Op de afrit van de A28 bij Zwolle-Noord is vrijdagavond een automobilist gewond geraakt. De man kwam volgens getuigen met hoge snelheid de afrit af maar toen de man wilde afremmen bleken zijn remmen niet te werken. Om toch tijdig tot stilstand te komen besloot de man om dan maar aan de handrem te trekken. Dit leidde echter niet tot het gewenste resultaat.

Door deze actie raakte het voertuig in een slip en botste achterwaarts tegen een andere auto en daarna tegen een oplegger van een truck. De man raakte hierbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. De drie inzittenden van de geramde auto en de chauffeur van de truck bleven ongedeerd.

Door het ongeval was een gedeelte van de afrit afgesloten. Bergingsbedrijf Wolves heeft de twee beschadigde auto’s afgevoerd. De oplegger had lichte schade en kon nog gewoon verder.