Gewonde bij kop-staartbotsing op Nieuwe Weg

GENEMUIDEN – Bij een kop-staartbotsing op de N759, de Nieuwe Weg tussen Genemuiden en Hasselt, is dinsdag aan het eind van de middag een persoon gewond geraakt. Vier voertuigen waren betrokken bij het ongeval. De gewonde automobiliste is per ambulance overgebracht naar het Isala ziekenhuis in Zwolle. Een tweede ambulance kwam ter plaatse om een andere bestuurder te controleren. De man hield een zere heup over aan het ongeval. De overige bestuurders kwamen met de schrik vrij.

Het ongeval ontstond door een file welke door de bestuurder van een grijze Mercedes te laat werd opgemerkt. Deze botste hard in een zwarte BMW die vervolgens weer tegen een witte Volvo botste waarna als laatste ook een zwarte Chevrolet werd geraakt. De file werd veroorzaakt door de werkzaamheden die verderop plaatsvinden aan de N331. Enkele dagen geleden vond er een gelijkend ongeval plaats.

Door de ravage die ontstond na het ongeval werd de gehele weg afgesloten voor het verkeer. De firma van der Kolk zorgde voor deze afsluiting. Bergingsbedrijf Hooikammer heeft twee voertuigen afgevoerd. De overige twee auto’s, met relatief lichte schade, zijn op eigen kracht verder gegaan. Als laatste werd de wegdekreiniger ingezet om de vele brokstukken en gelekte vloeistoffen van het asfalt te halen. Rond 19:30 uur werden de afzettingen weggehaald en werd de weg weer vrijgegeven.

Gerelateerde artikelen: